Fă-ți un test HPV eficient și sigur!

test hpvs
  • 6 aprilie 2022
  • Comment: 0
  • blog

Test HPV eficient și sigur!

Genotiparea HPV reprezintă un test cu rol în depistarea infecției cu HPV și a tulpinei/tulpinilor prin determinarea materialului genetic al virusului HPV. Testarea HPV este similară cu testarea Papanicolau, prin analiza unei probe de secreții prelevate de la nivelul cervixului.

Ce este HPV-ul?

“Human papilloma virus” , prescurtat HPV, reprezintă un virus care determină leziuni ale pielii și mucoaselor, transmisibil în timpul contactelor sexuale neprotejate.
Majoritatea infecțiilor cu HPV sunt asimptomatice, însă există tulpini oncogene ale HPV implicate în apariția leziunilor precanceroase atât la femei cât și la bărbați. În cazul femeilor, infecția cu tulpinile oncogene ale HPV duc în 70% din cazuri la apariția cancerului de col uterin.

Când se efectuează testarea pentru HPV?

Analizele medicale pentru HPV sunt indicate în cazul persoanelor active sexual care prezintă leziuni specifice ale mucoaselor genitale, anale, bucale.
Identificarea leziunilor în cadrul consultului ginecologic reprezintă indicația principală de testare pentru HPV.
Simptomele cele mai frecvent întâlnite în cazul infecției cu HPV sunt scăderea în greutate, starea de oboseala cronică, umflarea ganglionilor limfatici inghinali, senzație de arsură sau durere la nivelul zonei afectate.

Cum te pregătești înainte de testare

Recoltarea probei pentru testul HPV în timpul examenului ginecologic este non invazivă și nedureroasă. Se recomandă ca 48 de ore înaintea recoltării pacienta să nu efectueze spălături intravaginale, să nu întrețină raporturi sexuale și să fie în afara perioadei menstruale (de preferat în perioada de mijloc a ciclului menstrual).

La Centrul Medical ROUTINE MED se pot efectua teste HPV rapide și eficiente, fară programare, în intervalul 08:00 – 10:00, de luni până vineri.

X