PREȚURI ANALIZE MEDICALE ȘI SERVICII DE SPECIALITATE

RECOLTARE ANALIZE

Analizele medicale de laborator sunt ansamblul de procedee care furnizeaza informatii asupra aspectului si functionalitatii diferitelor organe si compartimente ale organismului cat si asupra gradului de sanatate si boala ce afecteaza organismul in cauza.

Analizele se fac de obicei cu trimitere de la medicul de familie sau de la medicul specialist din ambulatoriul de specialitate si sunt gratuite. Exista insa si analize profilactice care se fac la angajare sau cu ocazia examenelor medicale periodice care se platesc.

CENTRUL MEDICAL ROUTINE MED dispune de multiple puncte de recoltare pentru analize medicale si colaboreaza cu laboratoare renumite precum Bioclinica si Synevo.

In cadrul CENTRULUI MEDICAL ROUTINE MED se pot recolta diverse tipurile de analize medicale, acestea fiind prelucrate de laboratoarele colaboratoare.

Daca doriti sa va faceti analize, veniti la laborator dimineata, preferabil între orele 7:30 – 9:30 deoarece este perioada optima pentru recoltarea produselor biologice din care se vor face analizele.

Daca aveti un bilet de trimitere de la CAS, programarile se fac de Luni pana Vineri in intervalul 12:00-13:30  sau 18:00-19:30 – este necesar sa va prezentati cu biletul la sediul clinicii.

Rezultatele analizelor se transmit pe cale electronica, se pot descarca online (link) sau se pot ridica de la sediul clinicii.

Consulta aici lista de analize (lista analize)

*Puteti selecta ce analize doriti sa faceti pentru a va face un calcul, ori le puteti achita in avans pentru a avea prioritate la recoltare.

INDICATII RECOLTARE

I. Probe de sange

Recoltarea are loc dimineata, fara sa mancati in prealabil, orice cantitate de alimente/bauturi poate duce la variatii ale rezultatelor. Cu o zi inainte, ultima masa nu trebuie sa depaseasca ora 18:00 si nu este indicat sa va prezentati la analize daca in ziua precedenta ati consumat bauturi alcoolice sau ati avut un stres major.

In situatiile in care nu poate fi evitata luarea unui medicament inainte de recolta de sange, acest lucru trebuie adus la cunostinta laboratorului si a medicului care interpreteaza analizele.

Dupa recoltarea sangelui, respectati indicatiile cadrului medical: nu indoiti antebratul si mentineti presiune pe locul unde s-a recoltat timp de 5 minute; bratul se tine intins si nu frectionati. Daca sangerarea se prelungeste peste cele 5 minute recomandate, adresati-va cadrelor medicale.

II. Probe de urina

Examenul sumar de urina sau urocultura se efectueaza din prima urina de dimineata, intr-un recipient steril procurat din receptie sau individual.

Pentru determinari cantitative de urina, se efectueaza dintr-un esantion din urina din 24 de ore, urmand urmatorii pasi:

  1. Prima urina de dimineata se arunca;
  2. Toata urina de peste zi si de peste noapte se aduna intr-un recipient steril, cu capac, cu un volum de minim 2 litri; a se pastra intr-un loc intunecos;
  3. Urina de a doua zi dimineata se adauga peste urina stransa in recipient.

III. Materiale fecale

Pentru examenul coproparazitologic se recolteaza fragmente de materii fecale cu aspect deosebit (cu mucozitati, striuri de sange, parti mai moi); se iau cu lingurita recoltorului (se utilizeaza coprorecoltoare fara mediu si cu lingurita atasata de capac); daca nu se poate aduce proba la laborator imediat, se pastreaza inchisa, la rece, maxim 24 ore.

Pentru coprocultura se utilizeaza coprorecoltoare cu mediu de transport procurate din laborator sau din comert; in cazul recipientelor procurate din comert .

Recoltarea se efectueaza obligatoriu inainte de inceperea unui tratament antibiotic.

*Program prelucrare probe materiale fecale

Luni-Joi intre orele 07:30 – 11:00.

IV. Exsudat farigian, nazal, otic

Pentru exsudatul faringian recoltarea se face dimineata inainte de ingestia alimentelor si  inainte de a se efectua igiena bucale. Daca acest lucru nu se poate realiza, exsudatul faringian se poate recolta dupa minimum 2 ore de la ingestia de alimente sau efectuarea igienei bucale. Este exclus fumatul sau consumul de guma de mestecat.

V. Secretiile genitale

Secretia vaginala se recolteaza in cabinetul de ginecologie, dupa minimum 48 de ore de la ultimul contact sexual, lavaj intravaginal sau tratament local intravaginal.

Pentru cultura, recoltarea se efectueaza obligatoriu inainte de inceperea unui tratament antibiotic; in cazul in care cultura este pentru controlul eficientei terapiei antibiotice, se respecta un interval de 7 zile de la ultima doza de antibiotic

*Program recoltare analize ginecologice

Luni-Joi intre orele 08:00-09:30.

0/5 (0 Reviews)
X