Monitorizarea sarcinii

sarcina
  • 17 aprilie 2022
  • Comment: 0
  • media

Routine Med – Monitorizarea sarcinii

Din momentul în care ai aflat că ești însărcinată, începe o nouă etapa în care va trebui să te pregătești pentru naștere. Pe durata celor 9 luni de sarcină, se recomandă o monitorizare atentă prin consultații, ecografii și diverse analize recomandate de către medicul care va supraveghea evoluția sarcinii.

În toate cele trei trimestre de sarcină, viitoarea mama este încurajată să adopte un stil de viață echilibrat și să efectueze testele și analizele recomandate.

Primul trimestru de sarcină presupune analizele uzuale acelei etape precum Hemoleucogramă, TGO, TGP, glicemia, urea, creatinina, examen complet de urină, determinagea grupului sanguin și RH-ul, detectarea anticorpilor HIV, determinarea anticorpilor IgG pentru toxoplasmă, rubeolă și citomegalovirus, analize ginecologice precum testul Babeș Papanicolau, analiza secreției vaginale și dublu test (până în săptămâna a 10-a de sarcină).

În trimestrul al II-lea de sarcină, se recomandă repetarea analizelor de sânge și efectuarea triplului test (daca nu s-a efectuat dublu test) și morfologia fetală.

Și pe durata ultimului trimestru de sarcină, se recomandă repetarea analizelor de sânge și morfologia fetală.

Aceste analize medicale se vor efectua la recomandarea medicului care va monitoriza evoluția sarcinii și starea de sănătate a viitoarei mame.

La CENTRUL MEDICAL ROUTINE MED îi puteți găsi pe Dr. Zisu Andrei-Nicolae și Dr.Zisu Mihai, medici de specialitate Obstretrica-Ginecologie care vă vor urmări cu atenție starea de sănătate și evoluția sarcinii.

Programările se pot face online pe site-ul https://routinemed.ro/progamare-online/ ori la numerele de telefon 0240 530 751 / 0728 212 508.

0/5 (0 Reviews)
X