Reumatologie

Reumatologie

Specialitatea medicală Reumatologie din cadrul Centrului Medical ROUTINE MED se ocupă cu depistarea, diagnosticarea, tratarea și recuperarea bolnavilor cu afecțiuni nechirurgicale ale aparatului locomotor.

Aceste afecțiuni sunt de obicei dureroase, acute sau de cele mai multe ori cronice, care împiedică buna funcționare a aparatului locomotor și sunt numite în general reumatism sau boli reumatice și musculoscheletice

Principalele grupe de afectiuni sunt urmatoarele :
a. patologie degenerativa : boala artrozica (gonartroza, coxartroza, spondiloza si alte localizari), guta, pseudoguta
b. patologie articulara si a tesuturilor moi legata de suprasolicitare si degenerativa : nevralgia cervico-brahiala, fibromialgia, periartrita scapulo-humerala, epicondilita, sindroamele canalare de membru superior si inferior, sindromul Dupuytren, entezite, tenositovite, bursite, capsulite, distrofia simpatica reflexa
c. patologie infectioasa articulara : TBC osteo-articular, boala Lyme (borelioza), artritele infectioas
d. patologie metabolica : osteoporoza, osteomalacia
e. patologie infamatorie, autoimuna: poliartrita reumatoida, spondilita anchilozanta, artrita reactiva, artrita psoriazica, lupusul eritematos sistemic, sclerodermia, polimiozita, dermatomiozita, vasculitele.

Pentru o acuratețe mai mare a diagnosticului, recomandăm și o serie de analize uzuale făcute în prealabil; în urma consultului, se pot recomanda și investigații ulterioare specifice.
Recomandările noastre pentru analizele medicale de laborator inițiale sunt: Hemoleucogramă, VSH, Acid uric, TGO, TGP, Creatinina, Proteina C reactiva, Hemoleucograma, Fosfataza alcalina, Calciu ionic, Calciu seric, Proteine totale, cu rezultat în aceeasi zi.
Puteți consulta aici indicațiile de recoltare, iar programarea dvs. pentru consultație va avea prioritate.

0/5 (0 Reviews)

Doctorii noștri

team10

Dr. Dragoi Silvia-Elena

Medic specialist

Reumatologie

Fă o progamare
X