Dermatologie

Dermatologie

Deramtologia (dermato-venerologia) este ramura medicală ce se ocupă cu studiul şi tratamentul afecţiunilor pielii, mucoaselor, unghiilor şi părului. Dermatologia include şi tratamentul bolilor venerologice (infecţiilor cu transmitere sexuală).

Afecţiunile dermatologice includ, cancerul de piele, negii, infecţiile fungice, dermatitele, acneea, psoriazisul şi altele.

Consultul dermatologic presupune evaluarea pacientului, stabilirea diagnosticului specific al afecţiunii şi a conduitei terapeutice potrivite fiecărui caz în parte.

 

SERVICII MEDICALE PRET
Consultatie + dermatoscopie clasica 150 ron
Consultatie + dermatoscopie digitala 200 ron
Dermatoscopie (1-10 leziuni) 50 ron
Examinare cu lampa Wood 50 ron
PEELING 150 ron
Recontrol 100 ron

 

 

Dermatoscopia este o metoda de examinare neinvaziva, nedureroasa si rapida prin care se pot analiza diferite leziuni cutanate. Se realizeaza cu ajutorul unui microscop portabil care permite vizualizarea unor structuri si elemente cutanate inaccesibile cu ochiul liber (dispozitia pigmentului, prezenta sau absenta vaselor de sange). In functie de elementele observate cu ajutorul dermatoscopului se poate orienta diagnosticul unor leziuni.

 

Examinarea cu lampa Wood este un test diagnostic util in anumite tipuri de afectiuni dermatologice: infectii (pitiriazis versicolor, tinea capitis sau corporis, eritrasma) sau modificari pigmentare (vitiligo, melasma). Testul consta in examinarea pielii si parului cu ajutorul unei lampi care emite raze UVA. Testul nu necesita pregatire speciala, zona care urmeaza a fi analizata nu trebuie sa fie spalata in ziua respectiva, nu trebuie machiata sau data cu crema.

0/5 (0 Reviews)

Doctorii noștri

team18

Dr. Dimancea Andrei

Medic specialist

Dermatologie

Fă o progamare
X