Cele mai des întâlnite afecțiuni cardiologice

heart care g652018ffc 1920
  • 3 aprilie 2022
  • Comment: 0
  • blog

d

Afecțiuni Cardiologice întâlnite des

Potrivit OMS, bolile cardiovasculare reprezintă cele mai des întâlnite afecțiuni în rândul populației, aproximativ o persoana din trei fiind afectate de diverse afecțiuni cardiologice.
Printre cele mai des întâlnite afecțiuni cardiologice se enumara HTA – hipertensiunea arterială (creșterea valorilor arteriale), cardiopatia ischemică (tulburare miocardică ce apare atunci când arterele coronare sunt îngustate sau blocate), insuficiență cardiacă (atunci când cordul se află în incapacitatea de a pompa suficient sânge organismului), artemia (modificări în ritmul pulsului).

Ghidul European pentru Prevenția Bolilor Cardiovasculare a identificat două categorii de factori de risc, primul fiind cel ce cuprinde factori “naturali” cum ar fi vârsta sau ereditatea, iar al doilea cuprinde factori “modificabili”, cum ar fi stilul de viață, dar care este responsabil pentru cele mai multe afecțiuni cardiovasculare.

În ambele cazuri, este necesar consultul unui medic specialist pentru stabilirea unui diagnostic corect și pentru a beneficia de un tratament adecvat.
În cadrul Centrului Medical ROUTINE MED, consultațiile de specilitate sunt acordate de către Dr. Licheardopol Leonard-Alex, medic specialist Cardiologie cu atestat în cardiologie intervențională.

În ce consta un consult cardiologic?

  • Dr. Licheardopol Leonard: “Medicul specialist începe cu anamneza pacientului, în care este discutat istoricul afecțiunilor, medicația cronică și simptomatologia prezentată. Ulterior are loc evaluarea fizică a pacientului, evaluare ce cuprinde examenul clinic, măsurarea tensiunii arteriale, urmată de electrocardiogramă și de ecografia cardiacă.

În funcție de patologia diagnosticată, se pot face o serie de recomandări printre care amintim: modificări ale stilului de viață, inițierea/ajustarea tratamentului medicamentos, analize de sânge țintite, evaluări imagistice complexe, evaluări minim invazive, evaluări specialități medicale conexe, monitorizări Holter EKG, ABPM (măsurarea tensiuni arteriale timp de 24h), etc.
Patologia cardiovasculară poate apărea indiferent de vârstă, sex, stil de viață, iar cu cât sunt identificate mai devreme prin evaluare de către medicul specialist, pot fi tratate sau menținute la un nivel ce poate permite continuarea unei vieți normale.”

Programările la Dr. Licheardopol Leonard, medic specialist Cardiologie se pot efectua online pe site-ul: https://routinemed.ro/progamare-online sau prin apel la 📞 Nr. 0240 530 751 | 0728 212 508 (Luni – Vineri, între 07:30 și 20:30, Sâmbătă între 08:30 – 16:30).

X