Ce este sindromul intestinului iritabil?

Colon iritabil
  • 9 decembrie 2021
  • Comment: 0
  • blog

Sindromul Intestinului Iritabil

Este o afecțiune funcțională a tubului digestiv la care nu se găsește o cauză organică (infecțioasă, inflamatorie, neoplazică sau congenitală) care poate provoca simptome persistente, dificil de tratat.
Sindromul de intestin iritabil este una dintre cele trei tipuri de boli cunoscute și sub denumirea de sindroame somatice. Celelalte două sindroame soamtice sunt sindromul oboselii cronince și fibromialgia. SII afectează de două ori mai multe femei decât bărbați și apare de obicei în a doua parte a vieții de adult.
Cauza exactă a SII nu este cunoscută. Unii specialiști spun că afecțiunea este cauzată de funcționarea anormală a musculaturii la nivelul intestinului. Alții sunt de părere că SII ar putea fi cauza de infecții bacteriene sau de o suprapopulare bacteriană care pot induce inflamație cronică intestinală minimă, declanșând o serie de simptome.

Simptome:
-Modificări ale tranzitului intestinal: constipație sau diaree, sau uneori constipație ce alternează cu diaree;
-Distensie abdominală: balonare;
-Alte simptome și afecțiuni asociate: arsuri, greață, vărsături, tulburări sexuale, frecvența de a urina și nevoia urgentă de a urina.
Simptome rare: febră, scaun moale, scaun moale nedureros.
Pentru un diagnostic cât mai corect, se recomanda o serie de investigații ce cuprind analize medicale de laborator și consultații însoțite de ecografii.
La Centrul Medical ROUTINE MED am creat am creat un pachet de investigații de gastroenterologie care evaluează starea ta de sănătate.

Pachetul de Gastroenterologie conține:

-Set analize medicale: Hemoleucogramă, VSH, Acid uric, Uree, TGO, TGP, GGT, Creatinină, Glicemie, Trigliceride, Sumar de urină, Colesterol, HDL, LDL, Ionogramă (Na, K, Cl), Ag, Helicobacter Pylori, Proteina C reactivă;
-Consultație+ecografie de specialitate Gastroenterologie.

Prețul pachetului este de 𝐝𝐨𝐚𝐫 𝟑𝟖𝟗 𝐥𝐞𝐢 si poate fi achizitionat aici.

Timpul de prelucrare al probelor este de o zi, în acest fel le puteți efectua dimineața în intervalul orar 07:30-09:30, iar după amiază puteți ajunge la consultația de specialtate Gastroneterologie, la cabinetul Dr.Ivanov Kamen, medic specialist Gastroenterologie.
Puteți cere mai multe informații/faceți o programare la numerele de telefon: 0240 530 751, 0728 212 508 ori online.

X