Când este cazul să mergi la un medic reumatolog?

Reumatologie 1
  • 14 decembrie 2021
  • Comment: 0
  • media

Când este cazul să mergi la un medic reumatolog?

Medicul reumatolog este specializat în afecțiunile musculo-scheletale și în anumite boli autoimune (boli reumatice precum poliartita reumatoida). În esență, reumatologul este medical care se ocupă de tratarea sau ameliorarea artitei și a reumatismului, cât și alte boli autoimune. Iată câteva motive pentru a merge la un consult de specialitatea reumatologie:

-Dureri articulare sau articulații umflate
Durerea articulațiilor și umflarea articulațiilor pot fi primele simptome ale unei afecțiuni reumatice. Diagnosticarea și un tratament precoce sunt cele mai bune metode pentru a asigura un prognostic bun în cazul afecțiunilor reumatice. Cele mai des întâlnite boli din Romania sunt poliartita reumatooida, spondilita anchiozanta , artropatia psoriazică si guta.

-Rezultate anormale la analize
În cazul anumitor simptome, sunt necesare investigații suplimentare precum analize medicale de sânge. Exemple de analize: anticorpii antinucleari (ANA), factorul rheumatoid și viteza de sedimentare a hematiilor (VSH) și acidul uric.

La centrul medical Routine Med am creat un pachet de analize preliminare (VSH, Acid uric, TGO, TGP, Creatinina, Proteina C reactivă, Hemoleucogramă, Fosfataza alcalină, Calciu ionic, Calciu seric, Proteine totale) – cu rezultat în aceeași zi, consultație de specialitate reumatologie și Osteodensitometrie calcaneu la prețul de doar 249 lei. (https://routinemed.ro/pachet-reumatologie/)

Aproximativ 1% din populația generală a României (aproximativ 200.000 de personae) este afectată de artrita reumatoida, care debutează de regulă în jurul vârstei de 40-50 de ani și afectează de 3 ori mai multe femei decât bărbați.

Cu cât consultația de specialitatea reumatologie este făcută mai devreme, cu atât poți poți elimina sau trata cauzele afecțiunilor.

Programările la Dr. Suliman Georgiana, specialist reumatologie se pot efectua online pe site-ul: https://routinemed.ro/progamare-online sau prin apel la  📞 Nr. 0240 530 751 | 0728 212 508

(Luni – Vineri, între 07:30 și 20:30, Sambata 08:30 – 16:30).

0/5 (0 Reviews)
X