CATEGORIE Imunologie
METODĂ Enzyme Immunoassay
MATERIAL UZUAL Ser
TRANSPORT (Temp °C) 2-8
STABILITATE (Temp °C) < 5 zile la 2-8, < 6 luni la -20
CANTITATE MINIMĂ (ml) 0.5
FRECVENȚĂ zilnic
PREȚ 69.00 LEI

O intoleranta permanenta la gluten este cauza bolii celiace determinata de atrofia vilozitatilor intestinale, determinand astfel reducerea absorbtiei de nutrienti.
Clinic se manifesta cu: diaree cronica, durere abdominala, flatulenta si pierdere in greutate. Copii cu boala celiaca prezinta intarzieri de crestere in timp ce adultii pot dezvolta sensibilitate la gluten fara a prezenta semnele clinice clasice.

Ac. anti gliadina, atunci cand sunt prezenti in titruri mari, reprezinta un indicator de boala celiaca (intoleranta la gluten). Titrul de anticorpi coreleaza cu gradul de afectare al mucoasei intestinale. O dieta fara gluten duce la scaderea titrului de anticorpi si la remisia bolii.

Ac. anti gliadina de tip IgG au o specificitate mai mica de cat cei de tip IgA, fiind prezenti si la 2/3 din pacientii cu dermatita herpetiforma.

Pacientii cu boala celiaca care prezinta concomitent un deficit selectiv de IgA pot fi diagnosticati numai prin determinarea anticorpilor anti gliadina de tip IgG.

Comments are closed.

Caută în site

Servicii și Tarife

Ne găsiți și aici