CATEGORIE Imunologie
METODĂ Enzyme Immunoassay
MATERIAL UZUAL Ser
TRANSPORT (Temp °C) 2-8
STABILITATE (Temp °C) < 5 zile la 2-8, < 1 an la -20
CANTITATE MINIMĂ (ml) 1
FRECVENȚĂ 2/saptamana

Borrelia burgdorferi, este o bacterie din familia Spirochaetaceae, agentul etiologic al bolii Lyme (borelioza), o boala comuna in Europa si SUA transmisibila prin capuse (Ixodes sp.).

Borelioza Lyme

Este o boala multisistemica cu un spectru larg de simptome clinice. Un simptom tipic al fazei acute este eritemul cronic migrator (ECM), deseori acompaniat cu simptome asemenatoare cu cele ale gripei. In stadiile tarzii ale bolii pot aparea artrite, cardite, manifestari neurologice si dermatologice. Borelioza Lyme poate fi tratata cu antibiotice in toate stadiile. De aceea, un diagnostic de laborator sigur de borelioza Lyme, depistata in stadiile timpurii ale bolii, este de o mare importanta, deoarece tratamentul este cel mai eficace in aceasta etapa.

Ac. anti Borellia burgdorferi IgG apar dupa 4-6 saptamani de la infectie. Titruri inalte ale anticorpilor IgG acompaniate de anticorpi IgM in cantitate mica sau absenti se intalnesc cand borelioza este in declin(datorita tratamentului sau in mod spontan), sau in timpul stadiului cronic. Determinarea anticorpilor IgG este utila si pentru monitorizarea starii imunologice.

Testul imunoenzimatic pentru depistarea ac. anti Borrelia burgdorferi IgG presupune folosirea antigenului specific VIsE Borrelia burgdorferi recombinat cu amestec, inalt specific, de antigene de la Borrelia burgdorferi sensu strictu, B. afzelii si B. garinii, de aceea, determinarea anticorpilor IgG se face cu o inalta specificitate si sensibilitate.

Comments are closed.

Caută în site

Servicii și Tarife

Ne găsiți și aici