Medicina internă este specialitatea care se ocupă cu diagnosticul, tratamentul şi prevenirea bolilor care afectează organele interne ale corpului uman: inimă, plămâni, ficat, tub digestiv, splină, sânge, rinichi, metabolism, articulații, schelet osos.

Medicina internă priveşte organismul ca un tot unitar, iar medicul de specialitate poate stabili, în baza simptomelor prezentate de pacient, dacă este nevoie de consulturi medicale multidisciplinare şi analize suplimentare pentru a stabili un diagnostic şi a acţiona în consecinţă, sau se poate aplica imediat tratamentul fără alte evaluări suplimentare.

Ecografia este o metodă modernă şi eficientă de investigare, lipsită de efecte secundare, care aduce un plus de certitudine în stabilirea unui diagnostic.

Ecografia este una dintre cele mai răspândite tehnici imagistice existente, fiind folosit în toate ramurile medicale de la neurologie la cardiologie, medicină internă şi până la obstetrică-ginecologie. Ecografia utilizează un fascicul de ultrasunete emis de sonda pe care medicul o mişcă pe corp, fascicul care străbate cu viteze diferite ţesuturi diferite. În contact cu ţesuturile şi organele explorate, fascicolul emis este reflectat, recaptat de sonda şi tradus cu ajutorul unui program în imagini afişate pe un monitor.

În prezent ecografia este recomandată la scară largă deoarece:

  • Este neinvazivă, nu produce sângerări sau alte tipuri de leziuni;
  • Este nedureroasă, motiv pentru care nu necesită o pregătire specială a pacientului;
  • Este rapidă, un examen ecografic având alocată o perioadă de timp de 20 – 30 minute, în funcţie şi de ce se analizează şi condiţia pacientului;
  • Nu este iradiantă comparativ cu alte tehnici imagistice;
  • Este ieftină raportat la volumul de informaţii pe care o oferă despre starea de normalitate a organelor evaluate;
Comments are closed.

Caută în site

Servicii și Tarife

Ne găsiți și aici