SINONIME, PRESCURTĂRI
CATEGORIE Imunologie
METODĂ Chemiluminescence Immunoassay
MATERIAL UZUAL Ser
TRANSPORT (Temp °C) 2-8
STABILITATE (Temp °C) < 1 saptamana la 2-8, < 1 an la -20
CANTITATE MINIMĂ (ml) 1
FRECVENȚĂ zilnic
PREȚ 50.00 LEI

Consideratii generale:

Gonadotrofina corionica umana (HCG) este o glicoproteina secretata initial de celulele trofoblastice ale placentei in cursul sarcinii imediat dupa nidarea oului fecundat. HCG-ul secretat de placenta este similar ca structura cu LH-ul, FSH-ul si TSH-ul. Toti acesti hormoni sunt glicoproteine alcatuite din doua subunitati, alfa si beta. Subunitatile alfa ale acestor hormoni sunt similare structural si in contrast, subunitatile beta sunt foarte diferite ele determinand specificitatea biologica si imunochimica a fiecarui hormon. Subunitatea beta a HCG ii confera acestui hormon specificitate imunochimica.

Hcg si sarcina:

Rolul biologic nu este bine cunoscut decat in primul trimestru de sarcina pe parcursul careia asigura mentinerea corpului galben in sarcina si secretia de catre acesta de estradiol si progesteron. Cresterea rapida a nivelurilor serice imediat dupa conceptie fac HGC-ul sa fie un excelent marker de confirmare precoce a sarcinii si de monitorizare a evolutiei acesteia.Determinarea HCG seric poate fi utila in anticiparea producerii unor avorturi spontane, in diagnosticarea unor sarcini ectopice si a unor sarcini multiple.

Valoarea HCG-ului creste in primul trimestru de sarcina si apoi scade treptat spre sfirsitul sarcinii. Scaderile semnificative, bruste ale HCG-ului la o femeie insarcinata pot fi intilnite in sarcinile care nu evolueaza normal caz in care este necesara o examinare clinica imediata.

Hcg si cancerul:

Nivelul seric de HCG poate fi crescut in diverse tumori: mola hidatiforma, tumori trofoblastice, tumori testiculare nonseminale, leucemie, limfoame, melanoame.

Comments are closed.

Caută în site

Servicii și Tarife

Ne găsiți și aici