Nr. crt. Denumire examinare medicala (manopera medicala)
1 Consultatie endocrinologie
2 Ecografie tiroida
3 Reexaminare

Endocrinologia este ramura medicala care se ocupa cu diagnosticarea si tratamentul afectiunilor glandelor endocrine – glande specializate care secreta hormoni.
Printre cele mai frecvente afectiuni endocrinologice ce aduc paa Basedow Graves), tiroidita cronica autoimuna (Hashimoto), gusa nodulara.
• afectiuni ale glandei hipofize supranumita si ’’creierul endocrin’’ : adenoame secretante sau nesecretante, insuficienta hipofizara.
• patologia glandelor suprarenale : tumori secretante de catecolamine( feocromocitomul), de aldosteron ( sindromul Conn), de glucocorticoizi responsabile printre altele si de aparitia HTA de cauza endocrina .
• patologia glandelor gonadale : sindromul ovarelor polichistice, disfunctia erectila, infertilitatea.
• tulburari ale metabolismului fosfocalcic : hipocalcemia ( tetania, spasmofilia) si hipercalcemia.
Endocrinologia se ocupa de asemenea de tulburari de comportament alimentar de tip anorexia nervoasa, bulimie sau obezitate, patologii cu frecventa in crestere in randul adolescentilor.
Bolile endocrine subclinice, in special cele tiroidiene, sunt obisnuite si frecventa lor creste cu varsta; daca ramin nediagnosticate, au consecinte nefaste asupra tuturor sistemelor organismului ducand la scaderea calitatii vietii. De aceea trebuie avut in vedere mai ales in prezenta unor simptome nespecifice efectuare si unui consult endocrinologic.

Comments are closed.

Caută în site

Servicii și Tarife

Ne găsiți și aici