CATEGORIE Imunologie
METODĂ Enzyme Immunoassay
MATERIAL UZUAL Ser
TRANSPORT (Temp °C) 2-8
STABILITATE (Temp °C) < 5 zile la 2-8, < 6 luni la -20
CANTITATE MINIMĂ (ml) 1
FRECVENȚĂ zilnic

Ac. anti cardiolipina apartin grupului de anticorpi anti fosfolipidici, specifici fosfolipidelor incarcate negativ, componente ale membranelor biologice.

Cardiolipina este un fosfolipid derivat din glicerol, iar denumirea provine de la locul de unde a fost izolata pentru prima data in 1941, inima de bovina.

Anticorpii anti-fosfolipidici sunt frecvent intalniti in serul pacientilor cu lupus eritematos sistemic cu sau fara alte boli asociate. Frecventa anticorpilor anti cardiolipinici in lupus este 24-50%.

Prezenta anticorpilor anti-cardiolipinici la pacientii cu lupus si alte boli reumatismale sau autoimune caracterizeaza sindromului anti fosfolipidic secundar, in timp ce prezenta anticorpilor anti cardiolipinici la pacientii fara nici o alta boala autoimuna, caracterizeaza sindromul antifosfolipidic primar.

Mai multe studii au aratat o corelatie intre ac. anti cardiolipinici si o incidenta crescuta a trombozei, trombocitopeniei si avortului habitual (ca si o consecinta a infarctului placentar).

Comments are closed.

Caută în site

Servicii și Tarife

Ne găsiți și aici