CATEGORIE Imunologie
METODĂ Enzyme Immunoassay
MATERIAL UZUAL Ser
TRANSPORT (Temp °C) 2-8
STABILITATE (Temp °C) < 5 zile la 2-8, < 1 an la -20
CANTITATE MINIMĂ (ml) 1
FRECVENȚĂ 2/saptamana

Borrelia burgdorferi, este o bacterie din familia Spirochaetaceae, agentul etiologic al bolii Lyme (borelioza), o boala comuna in Europa si SUA transmisibila prin capuse (Ixodes sp.).
Borelioza Lyme este o boala multisistemica cu un spectru larg de simptome clinice. Un simptom tipic al fazei acute este eritemul cronic migrator (ECM), deseori acompaniat cu simptome asemenatoare cu cele ale gripei. In stadiile tarzii ale bolii pot aparea artrite, cardite, manifestari neurologice si dermatologice. Borelioza Lyme poate fi tratata cu antibiotice in toate stadiile. De aceea, un diagnostic de laborator sigur de borelioza Lyme, depistata in stadiile timpurii ale bolii, este de o mare importanta, deoarece tratamentul este cel mai eficace in aceasta etapa.

Ac. anti Borrelia burgdorferi IgM apar de obicei in aproximativ 3 saptamani de la infectie. Faza acuta este indicata de titrurile inalte ale anticorpilor IgM. Titruri inalte ale IgG acompaniate de anticorpi IgM in cantitate mica sau absenti se intalnesc cand borelioza este in declin (datorita tratamentului sau in mod spontan), sau in timpul stadiului cronic.
Depistarea ac. anti Borrelia burgdorferi IgM este utila atat in faza acuta cat si in faza cronica, ambele faze necesitand tratament.

Comments are closed.

Caută în site

Servicii și Tarife

Ne găsiți și aici